Verborgen parels in de ZwinRegio

We leiden u niet alleen naar het perfecte vastgoed, maar gidsen u ook graag doorheen al het moois dat onze regio te bieden heeft. Ons team neemt u graag mee naar hun favoriete plekjes. Perfect om binnenkort zelf te ontdekken op een zonnige zomerdag!

We leiden u niet alleen naar het perfecte vastgoed, maar gidsen u ook graag doorheen al het moois dat onze regio te bieden heeft.

Genieten van de natuur en gezelligheid … in Zeeuws-Vlaanderen doe je het in alle rust. Ook de nabijheid van Vlaanderen draagt bij tot het unieke cachet van onze ZwinRegio. 

Ons team neemt u graag mee naar hun favoriete plekjes. Perfect om binnenkort zelf te ontdekken op een zonnige dag! 

Sven Langenberg:

Voor mij staan de Wallen van Sluis met stip op nummer één. Het pad loopt rond het centrum van Sluis en biedt u een uurtje de tijd om te onthaasten. Weinig mensen van buiten Sluis kennen het natuurgebied, maar het is echt een prachtige groene long om in te wandelen en fietsen.  

Must-visit: Viswinkel Fieret is een icoon in Sluis. Het is er al 75 jaar drummen aan de toonbank voor verse vis aan een eerlijke prijs. Mensen komen van ver buiten de landsgrenzen voor hun kwalitatieve producten! 

Collin Gyselinck

Sluis, Sint Anna ter Muiden, Aardenburg … in dorpse gezelligheid wonen bewoners en tweedeverblijvers er fijn naast elkaar. Er zijn kleinstedelijke voorzieningen waarin de typische servicegerichte aanpak van de Zeeuws-Vlamingen helemaal tot uiting komt. De nabijheid van stranden, polders en de Vlaamse Bourgondische levensstijl maakt de Zwinregio echt uniek. 

Must-visit: Een wandeling langs de Wallen van Sluis en halverwege het centrum ingaan voor een hapje of borreltje … heerlijk! 

Tom Pielaet

Hoewel het voor mijn studiegenoten evident was om zich in Rotterdam te settelen, verlangde ik om terug te keren naar onze stranden en uitgestrekte polders. Net over de grens sprak Knokke, en het Zoute in het bijzonder, al van jongs af tot mijn verbeelding. Vandaag ken ik er als makelaar mijn weg en blijft de grootsheid op kleine schaal me fascineren. Het contrast met Sluis of Groede is soms groot, terwijl de afstand zo klein is. 

Must-visit: In conceptstore Must Have aan de rand van het Zoute vindt u altijd iets. Van koffietafelboek van Assouline tot fijn textiel van Missoni. 

Yolande Plooij

Toen ik naar hier verhuisde uit het buitenland, dacht ik hier wel een tijdje te blijven. Na 25 jaar hou ik nog steeds van de uitgestrekte natuur en de vergezichten over de akkers en de zee. Ik geniet van het kleurenspel van de zon, de altijd aanwezige wind die door de gewassen waait, de charmante dorpskernen en de nabijheid van het mondaine Knokke en het historische Brugge. Dankzij de verschillende talen heb ik hier jaar in, jaar uit een heerlijk vakantiegevoel.  

Must-visit: Op het marktplein van Groede waant u zich zo in Frankrijk!